Gulaszowa
Składniki
- cebula,obrana i posiekana 2 szt
- masło 60 g
- bekon posiekany 200 g
- mąka 1/2 filiżanki
- papryka 1 łyżka
- bulion wołowy 8 filiżanek
- wieprzowina 400 g
- cielęcina 400 g
- pasta pomidorowa 1/3 filiżanki
- kminek 1 łyżka
- czerwone słodkie papryki, przecięte na połowy 2 szt
Sposób przyrządzenia
Rozpuść masło w dużym rondlu, dodaj cebulę i bekon i duś na małym ogniu, aż cebula zmięknie. Dodaj mąkę, paprykę i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj wieprzowinę i cielęcinę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny, lub do momentu kiedy mięso zrobi się bardzo miękkie. Wyjmij mięso i podziel na kawałki. Do gotującej się zupy dodaj pastę pomidorową i kminek. Przygotuj słodką paprykę. Opiecz paprykę nad ogniem, tak żeby się skórka opaliła. Obierz skórkę i posiekaj paprykę. Włóż mięso z powrotem do zupy, dodaj paprykę i gotuj do miękkości.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty