Gulaszowa

Ocena przepisu

Składniki

  • cebula,obrana i posiekana 2 szt
  • masło 60 g
  • bekon posiekany 200 g
  • mąka 1/2 filiżanki
  • papryka 1 łyżka
  • bulion wołowy 8 filiżanek
  • wieprzowina 400 g
  • cielęcina 400 g
  • pasta pomidorowa 1/3 filiżanki
  • kminek 1 łyżka
  • czerwone słodkie papryki, przecięte na połowy 2 szt

Sposób przyrządzenia

Rozpuść masło w dużym rondlu, dodaj cebulę i bekon i duś na małym ogniu, aż cebula zmięknie. Dodaj mąkę, paprykę i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj wieprzowinę i cielęcinę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny, lub do momentu kiedy mięso zrobi się bardzo miękkie. Wyjmij mięso i podziel na kawałki. Do gotującej się zupy dodaj pastę pomidorową i kminek. Przygotuj słodką paprykę. Opiecz paprykę nad ogniem, tak żeby się skórka opaliła. Obierz skórkę i posiekaj paprykę. Włóż mięso z powrotem do zupy, dodaj paprykę i gotuj do miękkości.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 673
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gulaszowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.