Kaczka z warzywami wyjątkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa ugotować do miękkości, odcedzić. Skórę kaczki naciąć w kratkę, natrzeć majerankiem, sola, pieprzem. Smażyć na oliwie. Wstawić do nagrzanego piekarnika, aby mięso było ciepłe. Do tłuszczu z kaczki dodać posiekaną cebulę, smażyć, wlać 3 łyżki octu, dodać miód, przyprawy i śmietanę. Piersi pokroić w plastry, podawać z ziemniakami i warzywami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1713
Data dodania: 2008-11-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kaczka z warzywami wyjątkowa

!Aniolek#

!Aniolek

2009-06-29 15:29:06

A ja bardzo lubie ten przepis, nareszcie cos dobrego, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.