Kolorowe babeczki ryżowe

Ocena przepisu

Składniki

dodatki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć. Do niego dodać żółty ser, przyprawić pieprzem, wymieszać, podzielić na 4 porcje. Jedną z porcji ryżu łączyć z serkiem homogenizowanym przyprawionym rozgniecionym czosnkiem, solą i oregano. Drugą wymieszać z curry, trzecią ze szpinakiem, a czwartą połączyć z koncentratem pomidorowym. Filiżanki lub foremki smarować masłem, napełnić ryżem. Lekko ubić, odstawić na godzinę. Wykładać na płaski żaroodporny półmisek. Przed podaniem podgrzać w lekko nagrzanym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1519
Data dodania: 2008-11-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Kolorowe babeczki ryżowe

2010-02-24 21:52:31

Super przepis i dobre sa na pewno.

2010-02-04 13:36:49

Pomysłowy przepis.

2010-02-04 13:26:49

Pomysłowe danie.

2009-01-25 19:42:35

Dlaczego zaraz egzotyczny, bardzo smaczny, polecam sprobowac, a tez zasmakuje
!joli#

!joli

2008-12-07 11:37:13

jadł już ktoś to bo przyznam, że to dla mnie jakiś "egzotyczny" przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.