Konfitura

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce jarzębiny oczyszczone sparzyć, odcedzić.Z wody i cukru ugotować w dużym garnku syrop, wrzucić do niego owoce i chwilę smażyć na wolnym ogniu, zdjąć z ognia i odstawić na noc. Następnego dnia znowu smażyć i ponownie zdjąć z ognia, powtarzać, aż owoce będą szkliste. Konfiturę przełożyć do wyparzonych twistów i zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 983
!Ania

!Ania

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura

2010-02-25 17:10:11

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.