Kotleciki cielęce pomarańczowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z pomarańczy wyciskamy sok i mieszamy z 2 łyżkami wody. Mięso kroimy na 5 kotletów. Oprószamy solą, pieprzem i mąką. Smażymy na połowie masła, po 5 minut z każdej strony polewając sokiem pomarańczowym. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy resztę masła i soku z pomarańczy. Dusimy pod przykryciem 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1022
Data dodania: 2010-02-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki cielęce pomarańczowe

2010-02-05 23:50:05

Coraz popularniejsze staje się łączenie mięsa z owocami.

2010-02-05 19:52:03

Uwielbiam mięsa

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.