Krupnik grzybowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby starannie opłukać, namoczyć. Po 2-3 godzinach ugotować w wodzie w której się moczyły, osączyć (wywar zachować), pokroić w paseczki. Do bulionu wlać szklankę wywaru, wsypać opłukana kaszę. Gotować aż kasza będzie prawie miękka. Wtedy dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze ok. 15 min. Na koniec zupę wymieszać z grzybami. Posypać posiekanym koperkiem, doprawić maggi pieprzem i solą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 809
Data dodania: 2010-05-25

Zdjęcia

Krupnik grzybowy
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-02-16
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krupnik grzybowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.