Medaliony z cykorią

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sok jabłkowy podgrzać z goździkiem i laską cynamonu. Włożyć połówki gruszek i zagotować pod przykryciem. Zdjąć z ognia i odstawić do zastygnięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C. Cykorię umytą przekroić wzdłuż na pół. Łyżkę masła roztopić na patelni i usmażyć połówki cykorii z obu stron. Posypać solą i pieprzem i każdą połówkę obłożyć plastrem boczku. Wlać 150 ml wywaru, nadmiar sosu odparować. Przelać do naczynia żaroodpornego, włożyć cykorię i 15 minut piec w piekarniku. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Schab osuszyć i pokroić na plastry grubości 5 cm. Posypać solą i pieprzem. Oliwę i pozostałe masło roztopić na patelni, kotlety smażyć 2 minuty z każdej strony. Wyjąć z tłuszczu i włożyć do ciepłego piekarnika, aby nie ostygły. Ziarna pieprzu rozgnieść w moździerzu i uprażyć w sosie ze smażenia mięsa. Wlać resztę wywaru mięsnego i śmietanę, chwilę gotować. Na gruszkach ułożyć ser pleśniowy i zapiec krótko na ruszcie piekarnika. Podawać z makaronem, gruszkami i cykorią polane sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1105
!Wiki

!Wiki

Data dodania: 2009-01-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Medaliony z cykorią

2010-02-22 23:22:04

Nie jadłam czegoś takiego jeszcze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.