Pączki z masą krówkową

Ocena przepisu

Opis

Pączki z masą krówkową

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zarobić zaczyn z mleka ok 1/2szklanki, 1łyżkimąki, 1łyżki cukru drożdży. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać żółtka utarte z cukrem, cukier waniliowy, szczyptę soli. Zarobić ciasto ciepłym mlekiem ze rozmiękczonym masłem. Ciasto wyrabiać tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza a ciasto odchodzi od dłoni. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto zwiększy objętość wyłożyć na stolnicę wycinać szklanką krążki, nakładać masę zawijać pączki i smażyć na głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku. Przestudzone posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 779
Data dodania: 2011-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pączki z masą krówkową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.