Potrawka cielęca

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Opłukane mięso pokrajać na duże kawałki, włożyć do rondla, dodać obrane i pokrajane na plastry cebule i marchewki, zalać taką ilością wody, aby zakryła mięso i gotować na małym ogniu do miękkości. Z mąki i tłuszczu przygotować jasną zasmażkę i rozprowadzić ją przecedzonym i ostudzonym wywarem z mięsa; zagotować. Włożyć mięso do sosu, dodać wino i gotować jeszcze kilka minut, aby sos odpowiednio zgęstniał, przed podaniem podprawić jajkiem. Podawać z ryżem na sypko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 694
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Potrawka cielęca

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.