Ryba w sosie cytrynowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety posolić, posypać pieprzem. Natkę posiekać. Z wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Na dużej patelni rozgrzać olej. Filety obtoczyć w mące, smażyć na dużym ogniu przez minutę, potem zmniejszyć ogień, odwrócić rybę i smażyć jeszcze przez cztery minuty. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. Do garnka wlać sok z cytryny i dodać masło, skórkę cytrynową, kapary i natkę. Delikatnie wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Sosem polać filety i całość, krótko podgrzać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2317
!anka

!anka

Data dodania: 2008-12-27

Zdjęcia

Ryba w sosie cytrynowym
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-13
Ryba w sosie cytrynowym.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w sosie cytrynowym

2010-02-23 21:25:34

tak pyszne.

2010-02-17 17:20:11

No pyszne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.