Strepaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować, utłuc, zmieszać z mąką, żółtkami i tłuszczem, posolić. Z ciasta uformować kluski i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, zesmażyć i wyjąć skwarki. Pogotowane kluski lekko podsmażyć na słoninie, posypać tartym serem i dodać skwarki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 922
Data dodania: 2008-07-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Strepaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.