Warzywna sałatka do obiadu

Ocena przepisu

Składniki

  • rzodkiewki 1 pęczek
  • sałata masłowa 1/2 główki
  • pomidory 2 średnie
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet winny biały kilka kropel do smaku
  • cukier 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Sałatę opłukać i osączyć, pokroić na wąskie paski. Pomidory krótko sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić na ósemki - usunąć stwardniałe części. Rzodkiewki dokładnie umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Warzywa doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem i octem winnym. Delikatnie wymieszać z majonezem i odstawić na ok. 15 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 503
Data dodania: 2012-01-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Warzywna sałatka do obiadu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.