Ziemniaki faszerowane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić, przestudzić, obrać ze skórki. Ziemniaki wydrążamy małą łyżeczką delikatnie, by nie uszkodzić ścianek. Oprószamy ziemniaki przyprawą do ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Rozgrzać olej, włożyć pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Smażymy mieszając. Mięso gotowane pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek. Szczypiorek posiekać, dodać do farszu. Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem mięsno - pieczarkowym nadziewamy ziemniaki. Ser zetrzeć na tarce, posypać ziemniaki. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ziemniaki. Zapiekać w piekarniku 15 minut w ok 220 stopni. Podajemy na liściach sałaty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 500
Data dodania: 2011-11-18

Zdjęcia

Ziemniaki faszerowane
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki faszerowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.