Apetyczne jajka

Ocena przepisu

Składniki

do dekoracji

  • rzeżucha

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek, przestudzić. Twarożek wymieszać z mlekiem i doprawić solą i pieprzem. Jajka przeciąć wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, dodać do twarożku, dobrze utrzeć. Masę podzielić na 3 porcje. Pierwszą wymieszać z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym. Natkę umyć i posiekać i wymieszać z trzecia porcja twarożku. Masami kolejno napełniać szprycką z końcówką gwiazdki. Połówki jajek dekorować małymi porcjami masy, plasterkami pomidora i ogórka oraz cząstkami cytryny. Posypać wszystkie papryką i grubo mielonym pieprzem. Jajka ułożyć na dużym półmisku, ozdobić listkami rzeżuchy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 944
Data dodania: 2010-05-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Apetyczne jajka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.