Marynowane śledzie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie 3 godziny, tak aby płaty nie były zbyt słone. Następnie kroimy je na kawałki. Ocet zagotowujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim i łyżką cukru w przygotowanym wcześniej wyparzonym słoiku układamy warstwę śledzi, na którą kładziemy cebulę pociętą w piórka, marchewkę cieniutko pokrojoną w plasterki. Ułożyć pieprz oraz ziele angielskie. Całość zalewamy ostudzonym octem, tak aby ostatnia warstwa była zakryta. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 dni
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 838
Data dodania: 2011-02-01

Zdjęcia

Marynowane śledzie
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Marynowane śledzie

2011-02-03 00:49:39

jeżeli będą solone to 3 godz.namoczenia to za mało

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.