Pieczeń rzymska

Ocena przepisu

Składniki

  • chleb 20 dag
  • mlecz 1 filiżanka
  • jajka 5 szt
  • seler 20 dag
  • cebule 2 szt
  • tarty ser 5 dag
  • płatki owsiane 4 łyżki
  • zielona pietruszka 1 pęczek
  • masło 15 dag
  • tarta bułka 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bazylia 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Seler należy obrać, pokroić w plastry, po czym dusić w niewielkiej ilości wody. Chleb namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebule obrać i posiekać. Seler rozgnieść widelcem, następnie wymieszać z chlebem, płatkami owsianymi, tartym serem, jajkami, masłem, zieloną pietruszką oraz przyprawami. Formę wysmarować odrobiną masła, oprószyć tartą bułką, po czym napełnić masą. Piec w średniej temperaturze około 35-40 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 990
Data dodania: 2009-12-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń rzymska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.