Rafaello II
Składniki
Sposób przyrządzenia
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę, budyń śmietankowy oraz pół szklanki mleka, całość dokładnie miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlewamy zmiksowaną masę, gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękkie masło miksujemy, dodając po łyżce zimnej masy budyniowej. Następnie wsypujemy do masy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, całość dowolnie dekorujemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty