Rafaello II

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę, budyń śmietankowy oraz pół szklanki mleka, całość dokładnie miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlewamy zmiksowaną masę, gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękkie masło miksujemy, dodając po łyżce zimnej masy budyniowej. Następnie wsypujemy do masy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, całość dowolnie dekorujemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 960
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Rafaello II
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rafaello II

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.