Kapusta w sosie śmietanowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę oczyszczamy, myjemy, kroimy na 4 części, zalewamy osoloną wodą, gotujemy. Miękką kapustę przestudzamy, wycinamy głąb. Na patelni robimy zasmażkę z mąki i oleju, nie rumienimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, rozprowadzamy w śmietanie. Do sosu dodajemy żółtko, sól, gałkę muszkatołową do smaku. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy kapustę, polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 610
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta w sosie śmietanowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.