Pieczeń cielęca nadziewana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyj, osusz i rozkrój tak aby powstał szeroki płat o grubości około 2 cm. Rozbij je lekko tłuczkiem a następnie przypraw solą i mielona papryką, oraz pieprzem. Ugotowane na twardo jajka pokrój w duże cząstki a ogórki drobno posiekaj. Wymieszaj jajka z ogórkami i rozłóż na mięsie. Całość zwiń w roladę i mocno zwiąż nicią. Masło rozgrzej na patelni i obsmaż roladę ze wszystkich stron po kilka minut. Przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż pokrojoną cebulą i całość polej olejem z odrobiną wody. Piecz około 45-55 minut w temp 180*c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 400
Data dodania: 2012-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń cielęca nadziewana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.