Placuszki drobiowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pierś kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i mielemy . Drożdże rozpuścić w 80 ml ciepłego mleka z 2 szczyptami cukru , odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wlać mleko , wyrośnięte drożdże ,wbić jajka, zmiksować. Doprawić ciasto przyprawami ,żeby było pikantne. Odstawić do wyrośnięcia . Mielone mięso z piesi mieszamy dokładnie z ciastem i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 690
Data dodania: 2010-11-06

Zdjęcia

Placuszki drobiowe
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-06
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placuszki drobiowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.