Krokiety ryżowe z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przebrany ryż wypłukać, wsypać do naczynia z dużą ilością wrzącej wody, gotować 2 min. Odcedzić, opłukać zimną wodą. Odcedzony ryż zalać wrzącym mlekiem, w którym gotowała się wanilia, dodać cukier i gotować 30 min. Na płytce azbestowej. Ostudzony ryż wymieszać z drobno pokrajaną skórką pomarańczy ( mogę być również inne owoce kandyzowane). Formować podłużne krokiety, obtoczyć w mące, zanurzyć w rozmąconym jajku, panierować i smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać polane sokiem owocowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 626
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety ryżowe z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.