Jabłka w karmelu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wycisnąć sok z cytryny. Obrać jabłka, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Roztopić cukier w dużym garnku. Dodać płatki owsiane i delikatnie wymieszać. Następnie wlać sok pomarańczowy i szybko zagotować na średnim ogniu. Dodać plasterki jabłek, podgrzać i przyprawić cynamonem. Podawać na ciepło.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 811
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka w karmelu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.