Sos paprykowy do słoików

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Paprykę czerwoną i paprykę chilli opłukać i oczyścić z nasion. Papryki zmielić. Dodać cukier, olej i ocet i gotować na małym ogniu około 20 minut.

Następnie dodać przecier pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić solą. Gotować razem przez około 15 minut. Gorący sos włożyć do słoików, zakręcić, nie pasteryzować.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 2056
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos paprykowy do słoików

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.