Makowiec na kruchym spodzie

Ocena przepisu

Opis

Masa makowa została ze świąt to ja zutylizowałam :)

Składniki

kruche

do przybrania

Sposób przyrządzenia

Ze składników na kruche zagnieść ciasto i schłodzić.

Mak wymieszać z miodem i rodzynkami.
Jeśli rodzynki są twarde to należy je wcześniej zalać wrzątkiem i odcedzić.

Blaszkę wyłożyć papierem, bądź folia aluminiową.
Wyłożyć 3/4 ciasta. Dokładnie ugnieść, także boki.
Na ciasto wyłożyć masę makową.
Na wierzchu poukładać esy-floresy z pozostałego ciasta i udekorować połówkami orzechów.

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40-45 minut w 160 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 36469
Data dodania: 2009-01-30

Zdjęcia

Makowiec na kruchym spodzie
olga45#

Dodane przez:

olga45

2009-01-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (11)

Komentarze

Do przepisu na: Makowiec na kruchym spodzie

2012-01-19 12:57:58

taka ilość maku do mnie przemawia :) pysznie wygląda
!anonimowy#

!anonimowy

2010-12-20 17:51:35

uwielbiam makowce i napewno go zrobie:)

2010-05-24 20:20:31

uwielbiam makowiec jednak ja wypróbuję bez bakalii

2010-05-23 20:32:34

wygląda smakowicie niestety nie lubie makowców pod żadną postacią
!JANKA#

!JANKA

2010-03-27 08:52:30

DISIAJ MAM WOLNE I MUSZE TO CIASTO WYPROBOWAC ;BARDZO APETYCZNIE WYGLADA : ALE JA DO MAKU DODAM OLEJEK MIGDALOWY :)

2010-03-11 12:31:47

wypróbuję w weekend to ciasto. bo lubię ciasta z makiem:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.