Kluski z bakaliami i makiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak zaparzyć wrzątkiem i podgotować 15 minut. Odstawić na 30 minut. Odcedzić i zmielić maszynka do mięsa. Zmiksować z cukrem. Orzechy włoskie podprażyć w piekarniku. Rodzynki zalać wrzątkiem do napęcznienia. Następnie odcedzić. Makaron ugotować al dente. Po dokładnym odcedzeniu dodać mak, miód, orzechy włoskie i połowę migdałów. Wymieszać i udekorować wierzch płatkami migdałów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 15 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 13774
Data dodania: 2012-10-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski z bakaliami i makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.