Babka gotowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier mieszamy z mlekiem. Margarynę ucieramy, dodajemy jajka, miksujemy na najwyższych obrotach przez 15 minut. Cytryny myjmy, wyciskamy sok do margaryny, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę z olejem, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewamy do formy babkowej, przykrywamy, gotujemy 55 minut w wodzie. Wyjmujemy, polewamy gotowa polewą po gorącej babce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1423
Data dodania: 2011-04-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka gotowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.