• apette.pl
  • Ryż z bitą śmietaną, powidłami i rodzynkami

Ryż z bitą śmietaną, powidłami i rodzynkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż włożyć do garnuszka, zalać wrzątkiem, przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 20min. (tak aby był sypki, jeśli się zdarzy, że zapomnę o nim- co mi się często zdarza;) to po ugotowaniu woreczek rozciąć i przesypać ryżyk na sitko, przelać zimną wodą- jest to gwarancją, że ryż zostanie pozbawiony skrobi, która go skleja). Kremówkę przed ubijaniem, włożyć we woreczku na chwilkę do zamrażalnika lub trochę dłużej do lodówki, chodzi o to żeby była dobrze schłodzona, wtedy szybciej się ubija:) dodać do smaku cukier + cukier waniliowym i dalej ubijać. Z podanej ilości wychodzą 3 spore porcje:)
a więc ryż dzielimy na 3 porcje, rozkładamy na talerze, wykładamy po kilka łyżeczek dżemu, na wierzch kleks z bitej śmietanki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 655
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ryż z bitą śmietaną, powidłami i rodzynkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Ryż z bitą śmietaną, powidłami i rodzynkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z bitą śmietaną, powidłami i rodzynkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.