Kotlety jagnięce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sześć łyżek oliwy wymieszać z 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, sześcioma łyżkami soku z cytryny. Doprawić tymiankiem. Włożyć do marynaty, obtoczyć, zostawić na ok. 2 godziny. W tym czasie majonez zmieszać z oliwą, czosnkiem i łyżką soku z cytryny. Kotlety piec w temp. 200 st. C. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z sosem. Zamiast w piekarniku można je też piec przez 25 min. na grillu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1477
!Maruda

!Maruda

Data dodania: 2008-08-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety jagnięce

2010-02-09 00:15:39

Nie jadłam takiego czegoś jeszcze.
!Jowitka#

!Jowitka

2008-09-13 15:15:46

oo zapiszę sobie ten przepis też- fajne i ciekawe jedzzonko
!zygmunt#

!zygmunt

2008-08-21 23:50:12

noo takich nie jadłem jeszcze, ciekawe ciekaw e

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.