Cytrynowa babka Basi

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z cukrem do momentu uzyskania puchu. Stopniowo dodajemy margarynę. Mąki przesiewamy przez sitko, dodajemy do żółtek. Miksujemy dodajemy proszek do pieczenia, olej, ocet, cukier waniliowy, dokładnie miksujemy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do ciasta. Ciasto wylewamy do formy. Pieczemy 70 minut w 190 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1507
Data dodania: 2011-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowa babka Basi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.