Biszkoptowo-śmietankowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

CIASTO 1
8-białek, szkl cukru, ubić pianę na sztywno, w czasie ubijania dodać cukier.
Gdy piana jest ubita, dodać mak, pół szkl mąki, 1 łyżkę proszku do pieczenia. Piec 30 minut.
CIASTO 2
8-żółtek +2 całe jajka, 0,5 szkl cukru ubić na puszystą masę, dodać niepełną szkl mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Upiec i przekroić placek na pół.
KREM
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Galaretki rozpuścić w 2 szkl gotowanej wody.
Tężejącą galaretkę powoli dodawać do śmietany.
Gdy masa zaczyna gęstnieć,przekładać nią placki.
Biszkopt, na to wyłożyć trochę kremu.
Na krem ciasto makowe, znowu krem i druga połowa biszkoptu. Wierzch biszkoptu cienko posmarować kremem i posypać wiórkami kokosowymi















 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1298
Data dodania: 2010-12-16

Zdjęcia

Biszkoptowo-śmietankowe
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-16
Biszkoptowo-śmietankowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkoptowo-śmietankowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.