Faworki z boczku

Ocena przepisu

Składniki

  • chudy boczek 60 dag
  • pomidorowy sos chili 3 łyżki
  • przyprawa do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka
  • liście sałaty 4 sztuki
  • pieprz do smaku
  • sól czosnkowa do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

Boczek kroimy w grube plastry. Na każdym plasterku na środku przecinamy nożem tak jak na faworki. Jeden koniec boczku przeciągamy przez nacięcie i formujemy faworki. Każdego faworka smarujemy z obu stron pomidorowym sosem, oprószamy do smaku przyprawą do mięsa wieprzowego, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy na liściach sałaty np z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1006
Data dodania: 2011-11-27

Zdjęcia

Faworki z boczku
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki z boczku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.