Marchewkowy dżem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cytryny kroimy razem ze skórką. Marchew mieszamy z cytryną, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy 30 minut. Dodajemy cukier i gotujemy 25 minut, często mieszając. Następnego dnia dżem zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gorący wkładamy do słoików.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1061
Data dodania: 2010-10-19

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Marchewkowy dżem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.