Kiszone

Ocena przepisu

Składniki

  • pomidory 2 kg
  • koper 5 gałązek
  • korzeń chrzanu 1/2 szt
  • czarna porzeczka 5 liście
  • sól 3 dag
  • bazylia 1 szczypta
  • cząber 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • estragon 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Pomidory ułożyć w kamiennym garnku, dodać chrzan, koper, liście porzeczki. Zagotować 1,5 litra wody z przyprawami, gorącą zalać pomidory, przykryć talerzykiem, obciążyć, zostawić 3 dni w temperaturze pokojowej, potem przestawić w chłodne miejsce, aż się ukiszą. Ukiszone pomidory rozłożyć do niedużych słoików, pasteryzować 15 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1248
Data dodania: 2008-11-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kiszone

2010-02-25 17:07:44

trzeba spróbować to zrobić.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.