Surówka z kapusty pekińskiej

Ocena przepisu

Składniki

  • kapusta pekińska mała 1 sztuka
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • ogórek świeży 1 sztuka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • pieprz biały do smaku
  • sól ziołowa do smaku
  • oliwa 3 łyżki
  • sos chili z limonką i kolendrą 2 łyżki
  • czosnkowy sos chili 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć. Następnie pokroić w paseczki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plastry. Szczypiorek posiekać drobno. Surówkę doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem białym. Do oliwy dodać sos chili z limonką i kolendrą oraz czosnkowy sos chili. Dokładnie wymieszać sos. Dodać do surówki, wymieszać. Odstawić na pół godziny.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 489
Data dodania: 2011-12-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Surówka z kapusty pekińskiej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.