Galaretka warstwowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy (każde osobno nie mieszać). Mięso ze skórą umyć, marchewki, pietruszkę, seler obrać i włożyć do garnka. Zalać wodą (ok. półtora litra). Dodać ziele, liście laurowe, pieprz ziarnisty, jak się zagotuje posolić i gotować do miękkości.

Mięso, marchewki wyjąć i pokroić, a bulion przelać przez sito. Do bulionu dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Trochę zimnego bulionu wlać do salaterki i na dno ułożyć marchewkę. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężało.

Na zastygniętą galaretkę ułożyć groszek i wlać trochę bulionu. I znowu do lodówki, jak zastygnie ułożyć mięso, znowu bulion, wstawić do lodówki i ostatnia warstwa to kukurydza i reszta buliony.

Galaretkę wstawić do lodówki na kilka godzin, aby całkowicie stężała. Potem pokroić na porcje, ułożyć na półmisku i udekorować natką pietruszki .
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 930
Data dodania: 2012-01-08

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka warstwowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.