Kurczak smażony

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawione i opłukane kurczaki pokrajać na ćwiartki, nasolić. Z mąki, jajek i odpowiedniej ilości wody przygotować ciasto naleśnikowe, maczać w nim każdy kawałek i smażyć w głębokim tłuszczu. Gdy kawałki kurczaka obrumienią się, zmniejszyć ogień, przykryć naczynie pokrywką i trzymać na ogniu ok. 30 min. Wyjmować łyżką cedzakową, przyprawić solą i pieprzem. Podawać gorące, z ziemniakami puree i zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1978
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Kurczak smażony
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-01-28
Kurczak smażony
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak smażony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.