Placek francuski

Ocena przepisu

Składniki

  • miód 40 dag
  • cukru 15 dag
  • mleko 2 szkl
  • mąka 20 dag
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Rozgrzać mleko z cukrem; gdy cukier rozpuści się, dodać miód i wszystko zagotować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą i dokładnie wyrobić. Włożyć do tortownicy wysypanej mąką i piec 1 godz.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 782
Data dodania: 2011-01-21

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placek francuski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.