Żelowe jajka i baba

Ocena przepisu

Składniki

  • jajka 1 szt
  • galaretka 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Z jajek zrobić wydmuszkę i dokładnie wewnątrz wypłukać. Zakleić plastrem jedną dziurkę. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody, czekać, aż zacznie gęstnieć i za pomocą lejka odrobinę wlać do wydmuszki. Włożyć do lodówki, gdy stężeje wypełnić do końca i znowu schłodzić. Przed obraniem włożyć na moment do ciepłej wody, obrać i uważać żeby nie porysować jajka. Tak samo robimy baby do której dodajemy półplasterki pomarańczy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1678
Data dodania: 2009-01-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Żelowe jajka i baba

2010-02-09 00:39:37

Fajny pomysł.
!Ana#

!Ana

2009-03-03 09:15:51

A ja ostatnio dodalam jeszcze bardzo dobre i smaczne brzoskwinie, tez sa smaczne, polecam
!Kania#

!Kania

2009-03-01 17:38:54

Mozna dodac kilka kroplisyropu imbirowego, jest super, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.