Miodowe pierniki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Miód zagotować z masłem, ciągle mieszając powstałą masę wymieszać z jajkiem. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao wsypać przyprawę do pierników, wlać masę miodową, zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować na grubość 5 mm, foremkami wycinać gwiazdki. Ułożyć na blasze, piec około 15 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 925
Data dodania: 2011-01-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Miodowe pierniki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.