Francuska słodycz smaku

Ocena przepisu

Składniki

  • ciasto francuskie 1 sztuka
  • gotowa masa krówkowa 1 puszka
  • żółtko jaja 1 sztuka
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzenia

Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na większe kwadraty. Masę krówkową nakładać łyżeczką na środek każdej z części ciasta. Każdy kwadracik należy zlepić za rogi w taki sposób, aby ciasto się nie otwierało. Takie kieszonki przekładać na blachę, następnie każdy posmarować odrobiną żółtka. Blachę przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do momentu, aż ciasto się zarumieni. Przestudzone posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 391
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Francuska słodycz smaku
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Francuska słodycz smaku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Francuska słodycz smaku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.