Wafle z masą z mleka w proszku

Ocena przepisu

Opis

Przekąska słodka do kawy, czy herbaty i nie tylko od święta.

Składniki

  • margaryna "Kasia" 250 gram
  • cukier kryształ 1 i 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • kakao ciemne 2 łyżki
  • mleko odtłuszczone i granulowane 250 gram
  • wafel suchy kwadratowy lub okrągły 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Rozpuścić 1 kostkę margaryny z 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu, 1/2 szklanki wody i 2 łyżki kakao ciemnego w garnku na wolnym ogniu (nie gotować). Po zestawieniu z palnika, wsypać do tego szybko całą 1 paczkę mleka odtłuszczonego i granulowanego i dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Chwilę poczekać, by masa trochę ostygła i smarować 1 wafla okrągłego lub kwadratowego. (spodnia i ostatnia część ma być nie pokryta masą). Gdy skończymy smarowanie wafla, na wierzch stawiamy coś ciężkiego, by się dobrze złączyły i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia i ochłodzenia-30 minut, by potem lepiej się kroiło wafel. Po wyciągnięciu wafla z lodówki kroimy go w romby.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3146
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Wafle z masą z mleka w proszku
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-13
Wafle z masą z mleka w proszku

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Wafle z masą z mleka w proszku

2010-02-21 01:14:22

Dobrze.

2010-02-19 19:25:08

Ja lipy nie robię.

2010-02-18 20:52:16

Takie same, jak Twoje można kupić w sklepie, to się dziwiłam.

2010-02-17 17:04:55

To swojskie nie kupcze4!!!!

2010-02-16 22:20:31

Jak to możliwe i nie można kupnych dawać.

2010-02-16 11:32:18

Masz pecha!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.