Mini paszteciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso oraz słoninę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie. W wywarze moczymy bułkę, odciskamy. Następnie mięso, słoninę oraz bułkę trzykrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstałą masę mieszamy z jajkami, startą marchewką oraz posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Następnie foremki na babeczki smarujemy tłuszczem, napełniamy je farszem, wierzch smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 180*c, wyjmujemy z foremek, dekorujemy wg uznania.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1816
Data dodania: 2010-03-27

Zdjęcia

Mini paszteciki
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-26

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mini paszteciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.