Zupa z suszonych grzybów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, gotować w bulionie do miękkości. Odcisnąć, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Grzyby starannie opłukać, zalać niewielka ilością ziemnej wody, odstawić na 1-2 godz. , a potem ugotować je do miękkości. Wywar z grzybów dodać do bulionu. Grzyby pokroić w paski, pory oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w krążki. Cebulę obrać i posiekać. Masło roztopić w garnku, dodać cebulę i krążki z pora, zeszklić, dodać grzyby. Całość krótko podsmażyć. Następnie wlać bulion, zagotować. Zupę doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę, stale mieszając zagotować, posypać majerankiem. Podawać z lanymi kluskami, łazankami, grzankami lub bułką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 626
Data dodania: 2010-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z suszonych grzybów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.