Pulpeciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Tartą bułkę połączyć z zimnym mlekiem, a gdy napęcznieje, dodać zmielone mięso, białko i sól.
Wyrobić jednolitą masę i uformować pulpety wielkości orzecha włoskiego.
Z włoszczyzny ugotować 2 szklanki wywaru, odcedzić i osolić.
Do wrzącego wywaru wkładać pulpety, tak aby były nim pokryte i ugotować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1948
Data dodania: 2010-12-03

Zdjęcia

Pulpeciki
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpeciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.