Rokitnikowy przecier

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce przebrane i opłukane przełożyć do naczynia, wlać wodę i rozgotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, ostudzić. Zimną masę przetrzeć przez sito, przełożyć do czystego garnka, wsypać cukier, zagotować, przełożyć do twisterów i niezbyt mocno zamknąć. Pasteryzować 20 minut w temperaturze 95 stopni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1039
!Manni

!Manni

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rokitnikowy przecier

2010-02-25 17:23:00

nie robiłam tego jeszcze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.