Alzackie bułeczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać cukier, sól, masło, mąkę i jajka. Wyrobić dobrze ciasto, pozostawić w cieple na godzinę, rozwałkować. Wykroić krążki szklanką i pozostawić na 35 minut. Rozgrzać olej, ułożyć krążki ciasta. Wlać szklankę wody i trzymać pod przykryciem, aż bułeczki się zrumienią.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2593
Data dodania: 2008-08-23

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Alzackie bułeczki

2010-02-09 00:06:41

Po prostu, fajne drożdżowe bułki.
!Genia#

!Genia

2009-03-03 09:57:36

Bardzo smaczny i dobry, ciekawe tylko czy dla cukrzykow tez mozna to jesc?
!Lidka#

!Lidka

2008-10-29 08:20:56

zależy kto jak bardzo się odchudza;P - żartuję, też mi coś nie gra w tym przepisie.
!Fifka#

!Fifka

2008-09-24 11:22:39

to jest dietetyczne bo tak nie za bardzo mi sie wydaje

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.