Pampuchy

Ocena przepisu

Opis

Pampuchy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Odlać część mleka i wsypać łyżkę mąki, łyżkę cukru. Dodać rozkruszone drożdże. Odstawić w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać do miski. Dodać jajka, sól i rozczyn. Wyrobić ciasto, dodać resztę letniego mleka z cukrem. Pod koniec dodać rozpuszczone i wystudzone masło. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto powiększy swoją objętość wyłożyć na stolnicę. Wycinać szklanką ciasto. Układać na obwiązanym gaża garnku i przykryć miską. Parować ok 5-7 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1618
Data dodania: 2011-02-28

Zdjęcia

Pampuchy
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pampuchy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.