Zapiekanka ryżowa
Opis
Troszeczke pracochłonna ale efekt smakuje przepysznie :0
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ryż gotujemy na sypko i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, smażymy na oleju podlewając bulionem. Dodajemy keczup i musztardę. Przekładamy wszystko do ryżu. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy cebulę, przyprawy i smażyć na oleju. Gotowe dodajemy do ryżu.
Mieszankę warzywną osączamy i również dodajemy do ryżu, tak samo postąpić z groszkiem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryżu i wszystko mieszamy.
Na wierzchu posypujemy tartym sera. Wstawiamy do zimnego piekarnika i zapiekamy w temp. 180 st. C. do momentu aż ser się roztopi.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty