Papryka konserwowa

Ocena przepisu

Składniki

zalewa

przyprawy

Sposób przyrządzenia

Paprykę (mięsistą) pokroić na połówki lub ćwiartki ( jak kto lubi), włożyć do wrzątku na 2-3 minuty. Nakładać do słoików dość ciasno, dodać przyprawy. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy, 1/2 łyżeczkę oleju. Zalać zalewą, do każdego słoika wlać łyżkę oleju na wierzch. Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zalać paprykę w słoikach. Słoiczki z papryką pasteryzować, nie za długo aby się nie rozgotowała, tak 10-15 minut, zależy od wielkości słoików.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 942
Data dodania: 2011-01-07

Zdjęcia

Papryka konserwowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka konserwowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.