Dżem jabłkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z cytryny umytej wycisnąć sok, a skórkę drobno pokroić. Jabłka umyte pokroić na połówki, wykroić gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny i zasypać cukrem, odstawić. Skórki włożyć do rondla, zalać wodą do przykrycia, gotować 15 minut do miękkości. Odcedzić na sicie, a wywar zachować. Wlać do rondla, włożyć kawałki jabłek oraz pokrojoną skórkę z cytryny, gotować na małym ogniu, aż jabłka staną się szkliste. Z dżemu zdjąć szumowiny, przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2587
Data dodania: 2009-05-30

Zdjęcia

Dżem jabłkowy
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem jabłkowy

2010-02-25 17:01:24

Taki dżem jest znakomity.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.